Сучасне медичне обладнання встановили в Борівській районній лікарні (Фото)

19.07.2017 11:05 Область Online
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Керівник ХОДА відвідала медичний заклад у рамках робочої поїздки в район.

Юлія Світлична повідомила, що сучасне обладнання вартістю понад мільйон гривень придбано за кошти обласного бюджету.

«Новий сучасний апарат ультразвукової діагностики, який тепер встановлено у Борівській центральній районній лікарні, значно поліпшить якість надання медичної допомоги мешканцям району. Пацієнтам тепер не доведеться їздити до Харкова або до інших районів, щоб пройти необхідне обстеження», - сказала Юлія Світлична.

За інформацією фахівців, апарат дає можливість проводити точну діагностику захворювань органів черевної порожнини та позачеревного простору, молочної та щитоподібної залози, урологічних захворювань, дозволяє провести дослідження судин головного мозку, серця, магістральних артерій та вен нижніх кінцівок. До комплектації приладу також входить монітор, принтер для друкування зображень, джерело безперебійного живлення та три спеціальні датчики (конвексний, фазовий та лінійний).

«Ми дуже вдячні керівництву області за те, що знайшли можливість виділити кошти на таке необхідне обладнання. Апарат вітчизняного виробництва відповідає всім вимогам якості», - зауважила головний лікар Борівської ЦРЛ Любов Віннікова.

Ремонт моста в Ізюмі закінчать до кінця серпня

Перебуваючи в лікарні, Юлія Світлична поспілкувалася з її колективом. Вони обговорили проблемні питання закладу та перспективи розвитку медичної сфери району.

Голова ХОДА також завітала до лікарняної аптеки, щоб перевірити, як в районі реалізується програма «Доступні ліки».

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта