Цілодобове відеоспостереження встановили в Чугуєві (Фото)

31.08.2017 13:50 Область Online
Фото: Screenshot, Іван Чубукін Фото: Screenshot, Іван Чубукін
За життям у місті обласного значення слідкуватиме 23 відеокамери.

Уже минуло два місяці, як у Чугуєві працює громадська система відеонагляду. З'явилася вона в рамках проекту «Безпечне місто Чугуїв: створення єдиної міської мережі відеоспостереження». 

- Жителі Чугуєва відчували себе не зовсім безпечно, - розповідає про необхідність впровадження такого проекту Іван Чубукін, голова ГО "Офіс розвитку громад". 

Із 23 камер шість стоять "для прозорості та підзвітності діяльності" у структурних підрозділах таких організацій, як відділ реєстрації місця проживання, центрі надання адміністративних послуг, приймальній відділу соцзахисту населення, центрі надання муніципальних послуг. Решта 17 - "для профілактики злочинності та боротьби з нею" - у громадських місцях Чугуєва: скверах, парках, центральних перехрестях вулиць та на міському автовокзалі.

Додаткові мільйони виділено на ремонт доріг на Харківщині

У рамках цього проекту, крім установлення 23 відеокамер по місту, створено також пункт цілодобового моніторингу подій у диспетчерській службі міськради. Доступ до відеокамер відоспостреження матиме також відділок поліції. 

Внутрішня камера



Відеозапис камери здійснюють поки без звуку.

Жителі Чугуєва зможуть по запиту отримати потрібний їм запис із відеокамери протягом 30 днів із моменту запису. Зараз у мерії фахівці розробляють інструкцію щодо доступу до архівів відеоматеріалів. 

Опорні школи області обладнають сучасними кабінетами природничих наук

- Хочеться, аби кожний житель міста, незалежно від того, у який час він виходить зі своєї домівки, відчував себе у безпеці. Побачимо, який буде результат. Мені хотілося б, щоб надалі ми змогли покрити відеоспостреженням усе місто, - прокоментувала появу відеокамер голова міської ради Чугуєва Галина Мінаєва. 

А перспективи для подальшого розвитку цієї мережі є.

- На мою думку, найголовніше в цьому проекті те, що по центральній частині міста прокладено 3400 м власної оптоволоконної мережі, яку у майбутньому можна використовувати. Наприклад, на неї можна перевести для більшої безпечності передачі даних  систему електронного документообігу, яка зараз працює у мерії через мережу Інтернет.  Також у майбутньому можна збільшити кількість камер до 32, скажімо, поставити їх у школах. Завдяки оптоволоконній мережі можна встановити пункти роздачі Інтернету (Wi-Fi), також зробити електронну систему оповіщення громадян у випадку тієї чи іншої ситуації, або ж транслювати музику, - розповів  про перспективи розвитку цього проекту Іван Чубукін.

Зараз на сайті міськради проводиться трансляція з вуличних відеокамер. Побачити, як працює ноу-хау, можна тут.

Довідка. 

Цей проект реалізувався в рамках впровадження ініціатив, спрямованих на поліпшення міської інфраструктури та умов проживання городян згідно з концепцією «Розумні міста» для учасників Міського компоненту проекту ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-III».

Бюджет проекту  склав понад 1 млн грн. Із них 36% - надійшли з міського бюджету, решту забезпечили ЄС / ПРООН.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Тетяна Василець