У Новій Водолазі п'яний водій влаштував нічну погоню

17.09.2018 10:40 Нова Водолага
Фото: Інформатор Фото: Інформатор
П'яний екіпаж намагався втекти від місцевої поліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Нововодолазької селищної ради Олександр Єсін.

За його інформацією, цієї ночі до чергової частини Нововодолазького відділення поліції надійшло повідомлення від невідомого про те, що в центрі селища рухається автомобіль ВАЗ-21013 білого кольору, водій та пасажири якого перебувають у стані алкогольного сп’яніння.

Працівники групи швидкого реагування негайно виїхали за викликом. У ході проведення патрулювання території працівники поліції помітили вказаний автомобіль на площі Мотики. Водій автівки рухався на великій швидкості через заправну станцію «Авіас» в напрямку вулиці Гагаріна.

Працівниками поліції було прийнято рішення зупинити вказаний транспортний засіб. Через гучномовець була надана команда щодо зупинки транспортного засобу на узбіччі дороги. Але на цю вимогу водій не відреагував.

На великій швидкості він намагався втекти, не реагуючи в тому числі на звуки сирени службового авто.

Аби зупинити втікачів, поліцією було прийнято рішення про залучення другого автомобіля групи швидкого реагування, після чого втікачів заблокували на одній з вулиць селища. З автомобіля вибігли четверо чоловіків і намагались втекти, але їх затримали працівники поліції.

Встановлено, що за кермом перебував 37-річний нововодолажчанин, якого Нововодолазький районний суд напередодні позбавив права керування за ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Серед пасажирів автівки знаходились 32-, 34- та 40-річні місцеві мешканці. В ході огляду в салоні автомобіля 37-річного нововодолажчанина працівники поліції виявили 29 набоїв калібру 7,62 мм; мисливський ніж, схожий на холодну зброю, та магазин з карабіна з 5 набоями.

Слідчим відділенням Нововодолазького ВП було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Це карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Вилучені речі направлено на експертизу. Після проведення освідування вказаних осіб на стан сп’яніння з’ясовано, що всі четверо перебували в стані сильного алкогольного сп’яніння. Проводяться подальші слідчі дії.

Працівники поліції дуже вдячні небайдужим громадянам щодо повідомлень про факти керування водіями транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також: Конфлікт у Занках: рейдери намагалися зняти гроші з рахунків фермера

Автор: Олександр Ушаков