У трьох районах Харківщини незаконно рубали ліс

29.07.2019 09:14 Область Online
Фото: incmty.com Фото: incmty.com
Протягом двох днів поліцейські виявили правопорушення у Нововодолазькому, Харківському та Богодухівському районах.

У Нововодолазькому районі неподалік села Василівське поліція виявила та зупинила трактор з причепом, в якому знаходилось 21 дерево сосни різної довжини та діаметра. На кожному дереві були прикріплені пластикові бірки.

Відповідно до документації, деревина належала одному з лісництв. Однак під час перевірки працівники поліції встановили, що накладна не є дійсною, а бірки відсутні в базі даних.

Водій трактора пояснив, що деревину попросив перевезти його 38-річний знайомий, який працює у лісництві. Він роздрукував та надав йому товарно-транспортну накладну та повідомив, що придбав дерева для себе.

Наразі його особа встановлена. Слідчим Нововодолазького відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Також 26 липня поліція зупинила автомобіль «ЗІЛ», який перевозив ліс у Харківському районі. Перевірка за вказаним фактом триває.

У ході відпрацювання міста 27 липня працівники сектора реагування патрульної поліції зупинили у місті Богодухів транспортний засіб, завантажений 6 кубометрами дерев породи дуб.

У ході проведення перевірки водій не надав документи на лісопродукцію.
Вантажний автомобіль відправили на майданчик тимчасового зберігання транспортних засобів Богодухівського відділу поліції, вирішується питання щодо накладення арешту на вантаж і транспорт.

Читайте також: Масштабні викрадення лісу блоковано в трьох районах Харківщини - ВІДЕО

За виявленими у Харківському та Богодухівському районах фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.