Харківські дорожники взялися за найважчу ділянку Лозівського району

14.09.2018 17:30 Область Online
Фото:1news.com.ua. Фото:1news.com.ua.
Цими днями дорожники розпочали ремонт на ділянці по автодорозі Р-51 поблизу села Краснопавлівка, Лозівського району.

Як сказав про неї 14 вересня під час прес-брифінгу перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій  Пляка, «це надто важка ділянка, тому що там перезволожені ґрунти й втрачена тримкість дорожньої основи».

Її протяжність складає 2,5 км. Із них аварійним є 1,7 км. А найаварійнішою є ділянка у 700 м.

Відповідно до класифікатора робіт, ми будемо виконувати там поточний середній ремонт, розповів перший заступник. Зніметься старе покриття, словом, те, що від нього залишилося,  основа до 30 см, бо немає тримкості. Туди будуть влаштовуватися шари із щебнево-піщаної суміші із додаванням до 10 % цементу для стабілізації ґрунту. І потім вже здійснюватиметься влаштування верхнього покриття з асфальтобетоном.

При тій існуючій ширині покриття на ділянці у Краснопавлівці і при такому виді ремонту на кілометр потрібно буде витратити не менше 15 млн грн, адже майже заново відновлюватиметься дорога. На сьогодні гроші є лише наполовину. Тому поки дорожники працюватимуть у межах фінансування. Та проїзд, кажуть, здадуть.

Зараз розглядається питання про надходження додаткових грошей від «митного експерименту». У разі появи додаткових грошей, вони будуть спрямовані на ремонт саме цієї ділянки. Співпрацюємо і з селищною радою. Хочеться зробити дорогу по всій Краснопавлівці, додав Сергій Пляка.

Загалом, за словами фахівців, по автодорозі Р-51 не тільки Краснопавлівка, а й інші населені пункти району мають такі ж зруйновані ділянки. Тож роботи буде чимало й на майбутнє.

Читайте також: Коли вага має значення: чи рятують євроштрафи українські дороги