Жителі Дергачівського району скаржаться на якість ремонту доріг

16.08.2017 07:34 Область Online
Фото із соціальної мережі Фото із соціальної мережі
Проведений у минулому році поточний і капітальний ремонт доріг у районі викликає запитання.

Незадовільні результати здійснення ремонтних робіт на автошляхах регіону обговорили 15 серпня під час засідання постійної комісії з питань розвитку інфраструктури, транспорту, шляхів та зв’язку Харківської обласної ради.

За словами депутата облради Дмитра Тітова, за зимовий період 2016-2017 рр. відремонтоване дорожнє покриття у Дергачівському районі прийшло у вкрай незадовільний стан, і місцеві жителі скаржаться на це.

- З кожним роком коштів на ремонт доріг виділяється все більше, у тому числі і з обласного бюджету, але якість ремонту доріг через використання застарілих технологій не змінюється. Доводиться констатувати, що кошти витрачаються неефективно, - відзначив депутат.

Голова обласної ради Сергій Чернов у свою чергу наголосив, що сьогоднішнє співвідношення розподілу цих коштів, коли  на 60 % фінансуються дороги державного значення і лише на 40 % - місцеві автошляхи, потребує перегляду. 

- Плануючи масштабні дорожні роботи в рамках експерименту, що стартував на Харківщині цьогоріч, маємо переглянути парк техніки з метою вдосконалення. Можливо, є потреба створити спеціальне комунальне підприємство, яке запропонує комплексний підхід до розвитку дорожньої інфраструктури, насамперед місцевого значення, - сказав Сергій Чернов.

Депутати також зійшлися на тому, що слід посилити контроль за якістю відновлювальних та ремонтних робіт автомобільних доріг Харківської області.

Читайте також:  У дитсадках області планують створити тисячу місць

Максим Грек

 

Автор: Администратор сайта