Чому відфутболюють школярів під час реєстрації на ЗНО, розповів О. Сидоренко

09.01.2013 14:45 Суспільство
http://education.unian.net http://education.unian.net
Реєстрація на участь в ЗНО розпочалася 4 січня і триватиме до 5 березня 2013 року.

На сайті Харківького регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦЯЦО) уже опублікували програму реєстрації учасників ЗНО.

Не зважаючи на свята, уже 8 січня було подано перші 20 заяв. Першим зареєструвався учень ЗОШ №103 міста Харкова, мешканець смт Кулиничі, Денис Корж.

Як зазначив директор Центру Олександр Сидоренко правила реєстрації цього року не змінювалися.

- Кожен абітурієнт роздруковує собі заяву та реєстраційну карту, заповнює її, додає дві фотокартки, копію паспорта або свідоцтва про народження, а також довідку зі школи про те, що він є учнем 11-го класу і у 2013 році буде випускником, - уточнив Олександр Сидоренко. - Той, хто вже має середню освіту, додає копію атестату про середню освіту. Пакет документів необхідно надіслати поштою до ХРЦЯЦО.

Обробку документів розпочнуть у понеділок (14 січня). В результаті кожен абітурієнт отримає своє персональну сторінку на сайті Центру, доступ до якої матиме лише він. Всю інформацію — від розкладу ЗНО, адрес пунктів тестування, методичних порад до результатів ЗНО, абітурієнт роздрукує для себе з цієї сторінки.

Аби всі діти змогли правильно створити такі сторінки в усіх школах області провели уроки інформатики на тему підготовки до ЗНО. Вчителі познайомили дітей з роботою сайтів українського та регіонального центру. Вони також допоможуть дітям створити свою сторінку для реєстрації на ЗНО.

Олександр Сидоренко зазначив, що основний потік заяв від абітурієнтів зазвичай припадає на останні два тижні реєстрації.

- Це створює серйозні ускладнення. Якщо зараз нам надсилають бездоганно виконані документи, то в кінці зазвичай ми отримуємо документи, 10-20 % яких ми змушені повертати назад абітурієнту на доопрацювання,- зазначив Олександр Сидоренко. - Це гра у футбол, ми пасуємо м'яч в одну сторону, нам його пасують назад. І це відбувається до того часу, доки ми не отримаємо документ у повній відповідності з вимогами.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта