Чотири школи області потрапили до освітнього експерименту

15.08.2017 13:20 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Починаючи з вересня 2017 року в Україні апробуватиметься проект нового Стандарту початкової освіти.

А вже з вересня 2018-го всі першокласники країни почнуть навчання за новими принципами.

- Стандарт створений на компетентнісному підході, а основною новацією є інтегрований підхід в навчанні, - розповіла головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки Олена Лотоцька. - Тут прописані загальні очікувані результати і конкретні результати, тобто державні вимоги до навчального процесу дитини.

Для пілотного проекту відібрано 100 шкіл з усіх областей України. На Харківщині братимуть участь у пілоті чотири школи, які самостійно виявили бажання поекспериментувати. Це - Харківська гімназія № 12, Хорошівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Харківського району, Богодухівський колегіум № 2 та  Красноградська загальноосвітня школа № 1 імені О. І. Копиленка.  

До 15 серпня всі небайдужі фахівці, освітяни, експерти та прості люди мали змогу обговорити цей проект, а свої пропозиції та думки надіслати до Міністерства.

Збудник гепатиту виявили у водоймах Харківської області (Відео)

Нагадаємо, у липні Міністерство освіти та науки України презентувало загалу проект нового Державного стандарту початкової загальної освіти, який розробили в рамках Концепції нової школи, що передбачає реформування нинішньої системи освіти.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта