Директора школи, що знущався над учнем за зачіску, звільнять - міністр

20.05.2016 10:35 Суспільство
potrebiteli.guru potrebiteli.guru
У сільській школі на Харківщині директору не сподобалась стрижка учня, і він вигнав його з уроків.

Скандал розгорівся у Великопроходівському НВК Дергачівського району. Там директор школи вигнав учня з уроків за те, що той мав, на його думку, неправильну стрижку, пише 057.ua.

- Він мене схопив за шию і повів в учительську, у кабінет, де завуч. Боляче дуже було, - говорить учень Ярослав.

Після такого супроводу на шиї у хлопця залишилися синці. Наступного дня розбиратися у школу пішов батько. За словами матері Олени Бордунової, директор визнав, що був не правий, вибачився і пообіцяв, що це не повториться. Однак наступного дня, за словами школяра, знов почав до нього прискіпуватися.

- Я не прихильник таких от молодіжних екстремальних форм субкультур. Це не зовсім збігається з морально-етичними нормами українського народу. Він один у нас такий, - говорить директор школи Олександр Фурцев. - Я запропонував класному керівникові обговорити це на батьківських зборах. Якщо всі батьки скажуть, що не проти, то чому б і ні.

Батьки Ярослава звернулися за допомогою до місцевого депутата, інформація про інцидент дійшла не тільки до керівництва області, а й до міністра освіти. Сьогодні у Верховній Раді під час години Уряду міністр освіти Лілія Гриневич прокоментувала позицію міністерства.

- Випадок у Харківській області має стати предметом розслідування, за результатами якого така людина не зможе працювати. Ми будемо вирішувати це питання, - сказала міністр.

Тамара Кіч

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта