Дитсадок замість покинутого приміщення з'явився на Харківщині

16.09.2017 10:20 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
У дитячому садку Кам'яної Яруги Чугуївського району відкрили нову групу.

Жителі селища неодноразово порушували питання створення додаткових місць у дитячому садку місцевого НВК протягом декількох років. За два місяці нежитлове приміщення реконструювали під садок на 25 дітей.  Про це йдеться на сайті Харківської ОДА.

- У дошкільному підрозділі Каменноярузького НВК була одна група, але вона покривала тільки частину потреби, й питання про створення нової групи стояло дуже гостро, - розповів директор НВК Сергій Сазонов. - Нова група не поступається умовами міським садкам: тут є система теплої підлоги та сучасна система вентиляції, застосовані енергозберігаючі технології, встановлено сучасне економне освітлення.



Для батьків малюків, які стояли на черзі до дитячого садка, відкриття групи стало справжнім святом.

- Ми з величезним нетерпінням чекали цього, тому батьківський колектив брав активну участь у роботі: ми допомагали з демонтажем, прибиранням території. Результатом дуже задоволені - діти йдуть у садок із задоволенням, не хочуть іти додому, - каже Андрій Іванов. - У батьків з'явився час, і дітвора може звикати до спілкування в колективі. При підготовці до школи це необхідно.

Крім того, підвозити дітей до дитячого садка разом зі школярами будуть на новому автобусі, придбаному цього року за обласною програмою.



- Проблема з підвозом у Кам'яній Ярузі існувала кілька років. Дорога до школи селищем - більше 3 км, при цьому тротуару немає - тільки проїзна частина, - пояснила начальник чугуївського районного відділу освіти Тетяна Белевцова. - Ми звернулися до голови ХОДА Юлії Світличної з проханням допомогти у вирішенні цієї проблеми. І нас включили до обласної програми - в серпні ми отримали автобус на 31 місце - найбільший у районі. Він буде закріплений за НВК, тобто його можна буде використовувати не тільки для підвезення, але й для навчальних поїздок. Для Кам'яної Яруги це дуже важливо.

Досвід Харкова перейматимуть японці

Нагадаємо, за інформацією голови ХОДА Юлії Світличної, до кінця року в дошкільних навчальних закладах Харківської області з'явиться 1300 додаткових місць.

Автор: Администратор сайта