Дитяча злочинність у Харківській області знизилась

24.09.2012 13:47 Суспільство
http://versia.ru http://versia.ru
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року злочинів, скоєних дітьми і проти дітей, в області стало менше на 13%.

Про це сьогодні заявив начальник кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в Харківській області Андрій Хоменко.

За інформацією міліції, ще на початку року спостерігався незначний спад злочинності, але кожного місяця показники покращувались.

- Менше дітей страждає від злочинів і менше дітей скоюють злочини, - говорить Андрій Хоменко. - В основній масі це крадіжки особистого майна, викрадення автотранспорту. І це не заслуга тільки правоохоронних органів. Тут грають роль загальні фактори, які присутні в області і в державі. Чим більше дітей буде зайнято, буде вчитися, буде більше перебувати під опікою батьків, тим менше буде безпритульності, відповідно, будуть менше скоюватися злочини дітьми.

Начальник кримінальної міліції повідомив також, що в ході проведення профілактичної операції «Урок» міліція виявила дорослих, які втягують дітей у злочинну діяльність. За період з 1 по 10 вересня цього року було порушено низку кримінальних справ за ст.304 і ст.166, також складено 73 адміністративних протоколи за ст.184 Адміністративного кодексу України «за невиконання батьками своїх обов'язків з виховання дитини».

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта