Кращі дергачівські школярі отримуватимуть стипендію

29.05.2017 12:50 Суспільство
За успіхи в навчанні учні щомісяця отримуватимуть гроші на картки ПриватБанку.

За підсумками навчального року 2016-2017 одинадцять кращих учнів Дергачівського району Харківської області протягом року отримуватимуть персональну стипендію від Дергачівської райдержадміністрації. Загальний розмір стипендії - 18 000 гривень. Тобто кожному з переможців нараховуватимуть щомісяця від 100 до 250 гривень, залежно від успіхів у навчанні.

- Адміністрації навчальних закладів району для нагороди визначили найкращих, - пояснює начальник відділу освіти Дергачівської райдержадміністрації Оксана Колесникова. - Це учні, які відзначилися у навчанні, спорті, творчості. Перш за все, це переможці міжнародних, всеукраїнських та обласних наукових олімпіад, спортивних змагань, творчих конкурсів. Серед стипендіатів є і п'ятикласники, і випускники шкіл цього року. Призначена стипендія стане, хоч і скромним, але приємним матеріальним стимулом та нагородою за докладені зусилля.

 

ПОДАТКИ ВІД ПІДПРИЄМЦІВ: НА СКІЛЬКИ ЗБІЛЬШИВСЯ БЮДЖЕТ ХАРКІВЩИНИ

Більш вагомі суми у персональних стипендіях від Харківської облдержадміністрації. До Дня науки губернатор Юлія Світлична вручила найкращим вченим Харківщини грамоти ХОДА та подяки голови облдержадміністрації та привітала з присвоєнням почесних звань "Заслужений діяч науки і техніки України". Крім того, керівник області вручила дипломи студентам-переможцям і призерам ХІ Харківського регіонального конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук.

- 40 харківських вчених отримуватимуть обласні стипендії. 20 з них призначені видатним вченим, які будуть отримувати щомісяця по 2000 гривень, ще 20 стипендій - молодим вченим, які будуть отримувати по 1000 гривень до кінця року, - повідомила Юлія Світлична.

- ПриватБанк теж став причетним до цієї приємної події, - розповідає керівник напрямку просування послуг бюджетним організаціям ПриватБанку у Харківській області Сергій Колпаков. - Ми спеціально розробили унікальний дизайн для карток, на які зараховуватимуться стипендії, оформили їх безкоштовно. Кожного місяця будемо перераховувати гроші на ці карти, а наші стипендіати зможуть зручно використовувати їх. Готівку можна зняти у банкоматах будь-якого банку без комісій. А краще розраховуватися картками у торговельній мережі або у Приват24 через комп'ютер або мобільний додаток на смартфоні.

Картки ПриватБанку із індивідуальним дизайном отримають не лише кращі науковці обласного центру та учні Дергачівського району. Відповідні стипендії призначили й інші райони області.

Автор: Администратор сайта