Мільйони гривень виділили молодим вченим із Харкова

16.08.2016 09:38 Суспільство
Фото:educacao.uol.com.br Фото:educacao.uol.com.br
9 харківських проектів отримали державне фінансування у рамках Конкурсу проектів молодих учених.

У Міністерстві освіти та науки України підбили підсумки першого Конкурсу проектів молодих вчених, які працюють (навчаються) у ВНЗ та наукових установах.

За його результатами в цілому відібрано 79 наукових розробок, у переліку – 9 харківських проектів. Зокрема Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна,Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та ін.

На фінансування проектів з  державного бюджету виділено 12 млн грн. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час фінального засідання конкурсної комісії.
Конкурс проектів був оголошений за тематичними напрямами, що відповідають пріоритетам участі України у Рамкової програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт-2020». За час проведення конкурсу МОН отримало 439 проектів наукових робіт молодих учених зі 114 вищих навчальних закладів та наукових установ. За словами міністра, конкурс було проведено максимально прозоро, і деякі його процедури можуть бути застосовані для проведення інших конкурсних відборів наукових проектів. Натхненниками конкурсу стали молоді науковці, які зголосилися бути експертами наукових робіт, поданих на конкурс.

Як зазначив заступник міністра освіти і науки Максим Стріха, фінансування проектів переможців розпочнеться у цьому місяці -  на це вже зарезервовані кошти державного бюджету. 

Тетяна Лісна

Джерело: ХОДА
Автор: Менеджер сайта