На які спеціальності найвищий конкурс в харківських вишах

08.07.2017 10:00 Суспільство
Фото: gk-press.if.ua Фото: gk-press.if.ua
В Першій столиці готуватимуть фахівців з кібербезпеки в енергетиці.

В цьому році загальний обсяг державного замовлення на технічні спеціальності зросте на 10 %. Досвід минулих років показує, серед технічних спеціальностей найбільшим попитом користується все, що стосується інформаційного напрямку. До речі, в цьому році цей список стане ще ширшим в розділі кібербезпеки. У Харкові готуватимуть фахівців, які захищатимуть енергетичну сферу від нападів хакерів.

Також зазвичай у харківських вишах високі конкурси на спеціальності, які мають міжнародне “забарвлення” - міжнародні відносини, міжнародна економіка тощо. В абітурієнтському пріоритеті - і медичні, і юридичні спеціальності, немалі конкурси й на перекладачів.

Серед педагогічних спеціальностей з року в рік зростає конкурс на початкову освіту, дошкільну освіту, іноземну філологію. Популярна й корекційна освіта, яка тільки чотири роки тому з’явилася у Харкові. А ось на вчителів музики великого ажіотажу не спостерігається.

Як Івана Купала в районах відсвяткували на новий лад (Фото) 

Також в останні роки не тільки в харківських, а й в інших вишах України вступники не особливо жалують спеціальності з групи природничих наук.

- На жаль, для мене зовсім не зрозуміло, чому в останні роки найменші конкурси на хімічні спеціальності, ця галузь вкрай потребує фахівців, як в Україні, так і за кордоном, - наголошує ректор НТУ "ХПІ" Євген Сокол.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта