Перші підсумки ЗНО на Харківщині

27.05.2016 07:08 Суспільство
Фото:eduget.com Фото:eduget.com
Учасники тестування вже отримали свої результати.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики, історії України вже розміщені на інформаційних сторінках учасників тестування. Про це 26 травня повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти. 

Попередньо, 25 травня відбулося засідання експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти, на якому визначили пороговий бал «склав/не склав» для тесту з української мови і літератури, математики, історії України.

Члени експертної комісії після обговорення прийняли рішення встановити пороговий бал з української мови і літератури, що відповідає 23 тестовим балам, з математики – 9 тестовим балам, з історії України – 25 тестовим балам.

За їх даними, з української мови і літератури пороговий бал «склав/не склав» подолали 91 % від загальної кількості осіб, які взяли участь у тестуванні з цього предмета, з математики – 85 % осіб, з історії України – 87 % учасників тестування.

СКІЛЬКИ НАРАХУВАЛИ ВИПУСКНИКІВ ЦЬОГО РОКУ НА ХАРКІВЩИНІ 

Як передала ТСН, із 253 813 абітурієнтів понад 20 тис. не змогли подолати поріг з української мови та літератури, що складає 9,13 % від загальної кількості учасників тестування. Для них цьогорічна вступна кампанія закінчилася, адже не набравши мінімуму з української, до складання інших тестів людина не допускається. Максимальний бал з мови та літератури у 200 балів отримало 66 абітурієнтів.

Як прокоментувала "СК" заступник директора Харківського регіонального ЦОЯО Наталія Русанова, говорити про те, які результати показали абітурієнти нашого регіону поки зарано. Інформація про те, скільки людей не подолали поріг, хто отримав найвищі показники тощо, з’явиться орієнтовно наприкінці літа.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО завершиться 17 червня тестуванням з хімії. Результати основної сесії з російської, іспанської, англійської, німецької, французької мов, біології будуть оприлюднені до 17 червня, а з фізики, географії, хімії – до 25 червня. Додаткову сесію ЗНО буде проведено з 14 червня по 4 липня, результати її будуть оголошені до 8 липня.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта