Уряд виділить мільярд на початкову школу

25.08.2017 10:13 Суспільство
Фото із соціальної мережі Фото із соціальної мережі
Уряд у рамках реформи освіти в Україні закладає в бюджет 2018 року мільярд гривень на програму модернізації початкової школи, 25-відсоткове збільшення заробітної плати вчителів, а також вже у вересні планує затвердити програму будівництва дитячих садків.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду 23 серпня.

«Протягом вересня ми затвердимо програму будівництва садків, яка дасть відповідь на питання щодо повної  ліквідації черг в дитячі садки в Україні. В 2020 році не буде черг в дитячі садки, діти отримають доступ до дошкільної освіти, - сказав прем’єр. - У 2018 році ми також виділимо 1 млрд грн на модернізацію навчального процесу в початковій школі».

Також Володимир Гройсман прокоментував ініціативу Міністерства фінансів України щодо зменшення кількості студентів, які мають право на отримання стипендій:

«Ніхто нічого не буде зменшувати. Політику в освіті формує Міністерство освіти та науки України. Я зацікавлений в тому, аби ми платили стипендії студентам, які мають успіхи в навчанні. Україні потрібні молоді освічені люди. Ми будемо інвестувати в освіту, і я на цьому наголошую. Це один із найважливіших пріоритетів роботи уряду».

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта