Харків'яни допомагають створювати партію нового формату (ФОТО)

24.06.2014 12:53 Влада

У суботу, 21 червня, в Києві пройшов з'їзд Партії розвитку України, на якому 745 делегатів представили всі області України.

Стати стартовим майданчиком для ініціативних людей з різних куточків країни і різних вікових категорій - таке завдання поставила перед собою Партія розвитку України, яка буде брати участь у перевиборах до Верховної Ради і, більше того, розраховує на перемогу.

Голова Національного комітету партії Юрій Мірошниченко, пояснюючи, чому країні потрібні парламентські перевибори, каже, що Партія розвитку України здатна створити потужну фракцію у Верховній Раді, яка стане «наріжним каменем нової парламентської більшості».

Водночас дострокові вибори можливі тільки після припинення протистояння на Сході і конституційної реформи. Якщо не забезпечити умови для безпечного голосування на Донбасі, Україну чекає ще більший розкол, наголошується в заяві делегатів з'їзду.


«Партія розвитку України вважає встановлення миру першочерговим завданням влади і всіх політичних сил. Ми хочемо об'єднувати людей, які хочуть жити в новій Україні. Той, хто захоче бути з нами, має розділяти наші цінності: єдина країна, боротьба з корупцією, економічне процвітання. Ми побудуємо комфортну країну, де кожній людині, в незалежності від місця проживання, буде комфортно навчатися, вести бізнес, говорити рідною мовою, вивчати історію своєї землі», - заявив один з ініціаторів створення партії Сергій Ларін.

Перше, на чому роблять акцент організатори партії, - вождизму тут не буде.
Щоб виключити в партійній системі культ одного лідера, буде існувати кілька керівних структур - національний комітет, національний виконком і політрада Партії розвитку України, які визначатимуть політику і ідеологію. Статутом також передбачено проведення праймеріз: тільки після цього місцеві партійні керівники будуть затверджуватися вищим партійним органом.

Тема миру і єдності країни стала центральною в ході проведення з'їзду.
Партія розвитку України закликала всі сторони конфлікту негайно зупинити кровопролиття і почати переговори про довгострокове врегулювання кризи. Делегати з'їзду вимагали від влади розробити програму інфраструктурного та соціально-економічного відновлення регіонів, постраждалих від бойових дій.

На з'їзді була присутня делегація Харківської області, до якої увійшло 65 осіб. Керівник делегації, депутат Харківської міської ради Євген Шаповал зазначив, що ідеологічна платформа партії базується на децентралізації влади в країні.

«Основна політична ідея полягає в тому, щоб якомога більше повноважень було передано на місця, і громади мали можливість ефективно розпоряджатися коштами, закумульованими на своїх територіях. Ми виступаємо за унітарну Україну, і ми є тією партією, яка вибудовується знизу вгору», - зазначив координатор обласної організації Партії розвитку України.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта