Посли ЄС і США осудили дії демонстрантів у Києві (ФОТО)

02.12.2013 14:05 Влада
Фото РБК України Фото РБК України
Посол ЄС Ян Томбінський і посол США Джефрі Пайетт засудили напади на адміністративні будівлі під час мирних демонстрацій у Києві 1 грудня.

- Ми засуджуємо сьогодні насильство на вулиці Банковій і напад на громадські будівлі , а також закликаємо всі сторони уникати конфронтації , - сказано в їх спільній заяві, - пише РБК Україна.

Нагадаємо, що штурм Київської мерії спровокували активісти від ВО "Свобода". При цьому вони стверджували, що окрім коридорів першого поверху будівлі нікуди не ходили. Разом з тим, в.о начальника управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації мерії Катерина Баранова на своїй сторінці в Facebook опублікувала фотографії розгромленого кабінету прес-служби КМДА.

Більше того, залишивши людей в будівлі Київської мерії "свободівці" піддали їх небезпеці. Вночі прес-служба Київської міліції заявила про те, що захоплені будівлі можуть бути відбиті правоохоронними органами.

Масові заворушення спровокувала "Свобода" і біля пам'ятника Володимиру Леніну на бульварі Шевченка. Близько 150 активістів скандуючи "Банду геть" атакували "Беркут", який охороняв пам'ятник, кидаючи димові шашки і камені.

Спецназ відійшов, але повернувся з підкріпленням. Кілька "свободівців" було затримано.

Джерело: РБК України
Автор: Администратор сайта