Що везуть Путіну з Києва Меркель та Олланд. Прогнози експертів

06.02.2015 11:33 Влада
hvylya.net hvylya.net
Після зустрічі у Києві з Президентом України Петром Порошенком канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Франції Франсуа Олланд вирушають у Москву на зустріч із Президентом РФ Володимиром Путіним.

Чого чекати українцям від зустрічі світових лідерів, намагаються спрогнозувати провідні політологи та журналісти.

Зокрема видання Deutsche Welle повідомляє, що Олланд і Меркель привезуть Путіну свій план сьогодні ввечері. Канцлер ФРН вважає, що можуть знадобитися додаткові зустрічі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не впевнена, чи буде досягнута домовленість про перемир'я в Україні на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві. Вона також додала, що можуть знадобитися нові переговори.

При цьому Меркель підкреслила, що нинішня ініціатива Берліна і Парижа провести екстрені консультації з Києвом і Москвою спрямована на захист "європейського світу".

Вона підкреслила, що конфлікт можна вирішити тільки дипломатичним шляхом. За словами канцлера, в основі вирішення кризи в Донбасі повинні лежати Мінські угоди.

Вона також зазначила, що Німеччина не буде самостійно вирішувати питання про територіальну цілісність іншої держави.

Держсекретар США Керрі 5 лютого в Києві сказав, що план Меркель і Олланда також обговорюватиметься на конференції з безпеки в Мюнхені.

Керівник Мюнхенської конференції, німецький дипломат Вольфганг Ішингер вважає «мирну місію» Меркель-Олланда, які прийняли рішення в четвер і п'ятницю відвідати і Київ, і Москву, «сміливою» і «останньою спробою» припинити кровопролиття в Україні.

Про це він заявив у п'ятницю в прямому ефірі програми Morning magazine телеканалу ZDF.

"Місія Меркель-Олланд вельми смілива. Це остання рішуча спроба", - заявив Ішингер, додавши, що якщо двоє керівників "повернуться з пустими руками, ситуація не покращає".
Дипломат покладає на вояж до Москви керівників Німеччини і Франції великі надії.

Він підкреслює, що для продовження переговорів необхідний спокій. Водночас він не вважає неможливими поставки зброї Києву, зазначивши у відповідь на це запитання: “Чому ні? Чому ми не повинні допомогти їй (Україні) не допустити розділу її території?”. До того ж дипломат застеріг Захід від ескалації ситуації, наголосивши, що відповідати Москві, яка грає м'язами, навіть ядерними, тією ж монетою було б “абсурдним”.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта