Стан здоров'я Юлії Тимошенко обговорять на міжнародному консиліумі

09.07.2012 17:51 Влада
Закрите засідання консиліуму за участю харківських лікарів та доктора Лутца Хармса має відбутися завтра в актовій залі ЦКБ № 5.

Попередню згоду взяти участь у засіданні дав лікар-невропатолог клініки "Шаріте" Лутц Хармс, який займається лікуванням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це 9 липня біля ЦКБ № 5 заявив журналістам головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Федак, пише SQ.

Біля ЦКБ Федак зустрівся з Хармсом, який сьогодні прилетів до Харкова продовжити лікування Тимошенко, і вручив йому заяву медичної громадськості Харкова з вимогою провести дискусію і отримати відповідь на питання, чому лікарі приватної клініки "Шаріте" не можуть вилікувати Тимошенко, чи підходять Тимошенко використовувані методики і прийоми лікування, чи входить у завдання німецьких лікарів поставити пацієнтку на ноги і т.д.

Як повідомив Хармс журналістам, він готовий до подібного діалогу і зустрічі з харківськими медиками, якщо Тимошенко дасть на це згоду. Також німецький лікар заявив, що останнім часом спостерігається поліпшення стану здоров'я пацієнтки, проте щось конкретніше він зможе сказати тільки через шість тижнів. Тоді ж стане зрозуміло, як хвороба позначилася на дієздатності екс-прем'єра.

Раніше медична громадськість Харківщини виступила із заявою щодо методів лікування Юлії Тимошенко лікарями з клініки "Шаріте". У своїй заяві, яку було озвучено на брифінгу 9 липня, медики зазначили, що тривале лікування Тимошенко в одній з кращих клінік Україна "вахтовим методом" німецькими колегами з клініки "Шаріте" не призводить до поліпшення її стану.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта