Еліна Світоліна вийшла в 1/8 фіналу Вімблдону

07.07.2017 15:45 Спорт
Фото: btu.org.ua Фото: btu.org.ua
Харківська тенісистка у двох сетах обіграла німкеню Сарину Віттхевт.

Після переконливої перемоги в 1/32 над Франческою Ск'явоне (6:3, 6:0) в наступному раунді Вімблдону Еліна Світоліна зустрілася ыз Сариною Віттхевт. До цього протистояння дівчата між собою не грали.

Початок сету, та й вся стартова партія цілком пройшла під диктовку харків'янки, яка віддала німкені лише один гейм. Хоча Еліна могла "закрити" суперницю і "під нуль", але не зуміла реалізувати подвійний брейк-пойнт.

Жінки у владі забезпечать мирне вирішення проблемних питань — Марина Порошенко

У наступній партії на корті спостерігався більш рівний теніс. В середині сету Світоліна зробила брейк і пішла у відрив, повівши 4:2. Але Сарина не здалася без бою і взяла наступну ж подачу українки, а потім і свою. Після чого рахунок в партії став рівним - 4: 4. Але на цьому німкеня не зупинилася: "брейканула" Еліну і подавала на сет. Тут вже своє слово взяла українка, яка в п'ятий раз в матчі зробила брейк і відновила паритет в партії. Далі Еліні Світоліній треба було спокійно довести справу до підсумкової перемоги, що вона і зробила - 7:5.

За путівку до чвертьфіналу перша ракетка України буде боротися з переможницею пари Остапенко - Джорджі. Латвійсько-італійське протистояння проходить в ці хвилини.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта