Харківські футболістки розгромили суперниць

09.08.2012 11:54 Спорт
У десятому турі жіночого чемпіонату України з футболу харківський «Житлобуд-1» досить переконливо розправився з аутсайдером турнірної таблиці – київською командою «АТЕКС».

Матч на полі люботинського стадіону «Олімпієць» одразу розпочався для гостей з «холодного душу». Вже на 26-й секунді зустрічі (!) перший м’яч у ворота киянок відправила півзахисник харківської команди Ірина Шундровська. А потім, ще до перерви, футболістки «Житлобуду-1» влаштували справжню гольову феєрію та ще п’ять разів порадували місцеву публіку забитими м’ячами. Дубль у першому таймі оформили Ірина Шундровська та Марія Тихонова, ще по одному разу в воротах гостей відзначилися Таїсія Нестеренко та Анна Татаринова.

На другий тайм замість основного голкіпера Ірини Саніної, яка відверто нудьгувала в воротах, наставник харків’янок Ярослав Ланцфер випустив на поле Ірину Подкуйко.

Молодий воротар «Житлобуду-1» як мінімум у двох епізодах виручила свою команду після нечастих, але досить неприємних контратак столичної команди. Господарі ж поля, маючи солідну перевагу в шість «сухих» м’ячів, на початку другого тайму події особливо не форсували. Сплеск активності у харків’янок стався у середини другої половини зустрічі, коли на 69-й і 70-й хвилинах чергові «пробоїни» у воротах «АТЕКСу» зробили Ольга Овдійчук і Таїсія Нестеренко.

Втім, навіть за рахунку 8:0 на свою користь зупинятися на досягнутому господарі поля не збиралися. На 86-й хвилині Овдійчук заробила пенальті, який чітко реалізувала Ольга Басанська. А вже в доданий арбітром час невгамовна Овдійчук поставила фінальну крапку в показовій грі «в одні ворота». У підсумку поєдинок завершився розгромним рахунком 10:0. До речі, у нинішньому сезоні це вже сьома перемога зі значною перевагою для «Житлобуду-1».

Набравши в одинадцяти матчах тридцять одне очко, підопічні Ярослава Ланцфера й далі одноосібно очолюють турнірну таблицю. «Нафтохімік» з Калуша Івано-Франківської області, який наразі йде другим, хоч і зіграв на один матч менше, відстає від лідера вже на дев’ять балів.

Тепер чинний чемпіон України від футболу національного масштабу перейде до футболу масштабу континентального. Уже найближчої суботи «Житлобуд-1» стартує на Кіпрі у кваліфікаційному груповому раунді жіночої Ліги чемпіонів. Тут харків’янки зіграють три матчі проти албанської «Ada Velipoje» (11 серпня), «Klaksvikar» із Фарерських острів (13 серпня) та кіпрським клубом «Apollon Ladies» (16 серпня).

У ці ж дні відбудуться матчі в ще семи відбіркових групах. В 1/16 фіналу європейських футбольних баталій вийдуть переможці восьми груп та дві кращі команди, що показали в своїх квартетах другий результат. Ще 22 клуби, у тому числі минулорічних володарок трофею з французького «Ліону», від матчів кваліфікації звільнено. Вони розпочнуть турнір відразу з 1/16 фіналу.

Олексій ЗАРЖИЦЬКИЙ, матеріал з газети "Слобідський край" №95 від 09.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта