Харківські спортсменки візьмуть участь у світому флешмобі

13.02.2017 16:06 Спорт
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
Весь світ об'єднується, щоб підтримати жіночий хокей. Харківські «Пантери» також приєднаються до світового флешмобу.

11 гравців ХК «Пантери» вирушають до Броварів, щоб 19 лютого долучитися до світової акції Global Girls' Game 2017. Міжнародна федерація хокею на льоду (ІІHF), у співпраці з Канадою, об'єднали 37 членів національних асоціацій в їх зусиллях популярізації жіночого хокею в усьому світі. В кожній країні на льод вийде дві умовних команди - темна і світла (за кольором форми). Зіграють один матч на всіх, а переможця визначить загальне число закинутих шайб однією командою (темною чи світлою). Україна вперше приймає участь в такому хокейному флешмобі. В минулому році Global Girls' Game об’єднав понад 50 країн.

- В різних країнах буде свій час проведення гри, в залежності від вимог IIFH. Трансляцію акції будут вести в понад 50 країнах, - пояснює капітан ХК «Пантери» Катерина Середенко. - Це як раз буде можливість побачити перспективи і сили української національної збірної, переглянути гравців.

В українському матчі Global Girls' Game 2017 візьмуть участь кращі хокеїстки країни, а деякі заради цього матчу приїдуть з-за кордону. На жаль, на лід у Броворах не зможуть вийти кращі бомбардири харківських «Пантер» - Діана Ковтун та Владислава Скащук.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта