Харківські тенісистки стали призерками чемпіонату світу

16.08.2017 05:00 Спорт
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Юні тенісистки завоювали «срібло» чемпіонату світу.

На груповому етапі чемпіонату світу дівоча збірна України посіла перше місце у групі А. До складу збірної увійшли дві харків'янки та дніпрянка. Українки з рахунком 3:0 обіграли команду Болгарії, також з рахунком 3:0 взяли гору над збірною Тунісу, а з рахунком 2:1 здолали Корею, - про це повідомляється на сайті ХОДА.

У чвертьфіналі та півфіналі з однаковим рахунком 2:0 перемогли збірну Перу і господарів чемпіонату - збірну Чехії.

У фіналі вони грали з американками. Саме з командою США Дарина Лопатецька та Любов Костенко зустрічалися у фіналі чемпіонату світу в минулому році. Тоді перемога була за збірною України, але цього разу американкам вдалося взяти реванш з рахунком 2:1

Харків'янка Любов Костенко виграла свій матч проти Габріели Прайс 6:3, 6:3, але друга її колега - Дарина Лопатецька не змогла перевершити Корі Гауфф, поступившись суперниці 3:6, 0:6. Поступилися харків’янки і в парному матчі проти Корі Гауфф і Шарлоти Оуенсбі 2:6, 4:6.

Таким чином збірна США стала переможницею чемпіонату світу, а Україна здобула «срібло». Третє місце посіла команда Росії, яка у «бронзовому фіналі» здолала збірну Чехії.

Нагадуємо, що у липні цього року Дарина Лопатецька, Любов Костенко та Анастасія Соболєва завоювали літній Кубок Європи з тенісу серед дівчат до 14 років. Крім того, Дарина Лопатецька здобула «золото» Європи в одиночному розряді серед дівчат до 14 років, а разом з Любов’ю Костенко стала бронзовим призером цього чемпіонату Європи в парному розряді.

Аліна Курлович

Автор: Администратор сайта