Масові заняття спортом стануть нормою для Харківщини

08.10.2012 06:48 Спорт
Фото Бориса Бреславця Фото Бориса Бреславця

5 жовтня в місті Первомайський Харківської області  відбулася урочиста закладка першого каменя сучасного фізкультурно-оздоровчого комплексу. Фізкультурно-оздоровчий комплекс зможе приймати учбово-тренувальні та спортивні заходи з міні-футболу, волейболу, баскетболу,тенісу, бадмінтону та загально-фізичної підготовки. В ньому також передбачені роздягальні, душові та кімнати для медперсоналу і тренерів.

Окрім Первомайського найближчим часом будуть збудовані такі ж спорткомплекси у Лозовій та Вовчанську, а вже у цьому місяці планується відкриття ФОК у Боровій.

- Наша головна задача - це масове заняття фізкультурою і спортом. У будь-якого охочого повинна бути можливість займатися спортом. Первомайський, Лозова, Вовчанськ-великі міста, де дуже велика кількість людей, іде, на жаль, не розвинена спортивна інфраструктура. Радує те, щоми пішли шляхом будівництване тільки комплексу. Приклад пілотного проект ув Боровій дав поштовх в розвитку інфраструктури спортивної навколо фізкультурно-оздоровчого комплексу. Це буде парк, дитячі майданчики, вуличні майданчики та тренажери. Тому тут буде цілеспортивне містечко. Головне, щоб був догляд, і все служило довгі і довгі роки. Будівельники дають гарантію на конструкцію до 50років. Тому як мінімум 50 років вона повинна працювати дуже ефективно в такому ж стані, в якому ми її побудували, - зазначив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Також за словами заступника губернатора в планах керівництва області будівництво у кожному районному центрі Харківщини басейнів.

Варто також зазначити, що в області продовжується будівництво спортивних майданчиків з штучним покриттям, два з котрих наприкінці жовтня будуть відкриті у Близнюках.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта