У Харкові на матч футбольної збірної продаватимуть іменні квитки

04.07.2017 11:45 Спорт
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
У Харкові 2 вересня збірна України зустрінеться зі збірною Туреччини, вболівальників на стадіон впускатимуть тільки по посвідченням особи.

Наприкінці червня при Федерації футболу України створено наглядову раду з розповсюдження квитків на матчі національної збірної. На своєму першому засіданні рада прийняла безпрецедентне рішення — на матч Україна-Туреччина квитки будуть іменні, при вході на стадіон кожного уболівальника перевірять на наявність паспорта чи водійського посвідчення (данні у квитку у посвідченні особи повинні збігатися).

На своїй сторінці у соцмережі президент Асоціації уболівальників України Олександр Глущенко роз'яснив, чому було прийняте таке рішення.

- Перша причина - безпека. Харків - «складне» місто з точки зору організації міжнародних заходів, враховуючи його відстань до РФ (40 км до кордону, 80 до Бєлгорода) і зони АТО (250 км до Донецька). Беручи на себе відповідальність за проведення заходу в Харкові, Україна, як держава в особі МВС, СБУ, ФФУ, МНС і Харківська ОДА, несе відповідальність перед ФІФА, УЄФА, федерацією Туреччини, європейської та світової громадськістю, українським народом величезну відповідальність за якісне проведення - без ексцесів і провокацій, терактів і наслідків цього заходу, - пояснює Олександр.

Харківський патрульний шукає власника загублених грошей

Окрім цього, завдяки іменним квиткам організатори матчу боротимуться з перекупниками. За словами Олександра Глущенка, одна людина може купити чотири квитки, вказавши контактні паспортні дані тих осіб, які підуть на матч. У разі виникнення проблем з квитком / ідентифікацією документів вболівальника відправляють в «кризовий центр», яких буде чотири. Щоб змінити дані в квитку, необхідно в «кризовому центрі» на стадіоні в день матчу показати ксерокопію паспорта першого власника квитка і оригінал свого паспорта.

Квитки в сектори для українських уболівальників продаватимуться тільки громадянам України. Громадяни Туреччини купуватимуть квитки в гостьовий сектор (квота 5%) тільки через федерацію футболу Туреччини.

Мирослава Кольцова

Автор: Администратор сайта