О. Торохтій: Спортом зайнявся, щоб переїхати до великого міста

03.09.2012 09:28 Спорт
Сьогоднішній харків’янин, Олімпійський чемпіон ігор 2012 року у Лондоні Олексій Торохтій народився в маленькому містечку Зугрес Донецької області.

 Там і розпочав свою спортивну кар’єру. Але успіх міг так і не прийти до хлопчика з провінції, якби не тренери з Харківського обласного вищого училища фізичної культури, які розгледіли в ньому талант.

– З найперших днів у важкій атлетиці я сам на себе не робив жодних ставок. Тобто, я не розраховував на те, що стану грандіозним спортсменом. Усе відбувалося само по собі, – розповідає Олексій Торохтій. – Спочатку була мета поїхати з того містечка, де я народився, з населенням 15–20 тисяч. Вийшло так, що запропонували поїхати в Харків, і я погодився.

У Харківському училищі фізкультури Олексій провчився чотири роки. Як розповів директор закладу Анатолій Попов, майбутній чемпіон справно ходив на всі заняття, навчався абсолютно без проблем, брав участь у художній самодіяльності. І, за словами директора, вже тоді було видно, що на Олексія чекає велике спортивне майбутнє.
– Про те, що він ішов до олімпійської медалі, вам скаже будь-який наш тренер, – запевнив Анатолій Попов. – У нього була динаміка росту. Олексій доб’ється дуже високих результатів хоча б тому, що він розумний і розсудливий.

Ще в училищі Олексій Торохтій поставив собі чергову мету – вступити до університету, де він міг би очолити якусь спортивну команду і представляти виш на змаганнях. Обов’язковою умовою було навчатися саме на бюджеті, адже навчання за контрактом батьки Олексія були не в змозі оплатити. Сказано – зроблено: сьогодні він уже випускник і аспірант Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ».
– Потім у мене з’явилася мета потрапити до національної збірної, а далі все закрутилося вже конкретно в напрямі саме професійного спорту, – пригадує Олексій Торохтій. 

Юлія Горобець, матеріал з газети "Слобідський край" №105 від 01.09.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта