Переможця зимового чемпіонату області визначила «футбольна лотерея»

20.04.2018 09:25 Спорт
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
За золоті медалі першості боролися «Вовчанськ» і «Металіст Юніор».

Вчора, 19 квітня, фінальним матчем між ФК «Вовчанськ» та харківським «Металістом Юніор» завершився зимовий чемпіонат Харківської області з футболу. Ці команди вже зустрічалися в регулярній першості, і тоді більш досвідчені «вовки» зуміли здобути перемогу 2:0. А зараз, в більш важливій зустрічі, тренер «жовто-синіх» Сергій Валяєв хотів взяти реванш у колишнього одноклубника по «Металісту», головного тренера «Вовчанська» Андрія Березовчука.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. По-справжньому небезпечні моменти почали з'являтися тільки після перерви. Старт другої половини гри повністю залишився за «Вовчанськом», а найвірніший момент, щоб відкрити рахунок, був у Дмитра Батусова. Сергій Костюк самовіддано поборовся біля чужих володінь, і вивів Діму на побачення з Арсеном Беліменком. Батусов виходив під кутом і мітив у ближній кут, проте штанга зіграла за воротаря харків'ян. Згодом «жовто-сині» вирівняли гру і самі могли вже виходити вперед, але після удару головою Максима Єрмоленка м'яч пройшов поруч зі штангою. А наступну серйозну небезпеку в матчі знову створили «вовки». Після подачі кутового Беліменко помилився на виході, а Олексій Покосенко пробивав головою з лінії воротарського — поперечина.

А в останню десятихвилинку пані Фортуна знову прийшла на допомогу харків'янам. Все той же Батусов виходив на рандеву з Беліменком і знову влучив у штангу. Харків'яни у підсумку вистояли з нічийним результатом, за яким, згідно з регламентом турніру, слідували післяматчеві пенальті. І в футбольній лотереї пані Фортуна продовжувала посміхатися «жовто-синім». Фатальний промах допустив Батусов, який потрапив... у поперечину.

4:3 - «Металіст Юніор» виграв у серії післяматчевих пенальті і не без допомоги везіння став переможцем зимового чемпіонату Харківської області з футболу.

Савелій Мякушко