Реанімація стадіону "Колос": що маємо і що буде

24.11.2016 05:45 Спорт
Фото надано жителями Борової Фото надано жителями Борової
Головна футбольна арена Борової знаходиться в жалюгідному стані.

Проблеми стадіону “Колос”, що в Боровій, почалися ще кілька років тому, коли самі футболісти доглядали за ним (робили розмітку, прибирали, косили тощо.). Але саме зараз він переживає свої найважчі часи – ніхто на ньому не грає. Вперше за кілька десятиліть тут не проводився чемпіонат Борівського району з футболу. А населення, яке мешкає біля цієї арени, випасає там свою худобу, ввечері стадіон перетворюється на місце для гульні. Після якої, без сумніву, залишається багато сміття, а на дерев'яних лавках можна не дорахуватися чергової дошки.

За цим не могли спокійно спостерігати уродженці Борової, які спробували привернути увагу до головної арени райцентру. Максимум, що вони домоглися — це покіс трави і візит на нього чиновників, які склали кошторис, мовляв лататимуть дах, робитимуть трибуни та інше. Але на цьому розв'язання даної проблеми і призупинилося.

За словами голови постійної комісії з питань бюджету Борівської районної ради Анатолія Васильєва, проблема з ремонтом стадіону полягає в тому, що ця арена знаходиться у власності Фізично-спортивного товариства (ФСТ) «Колос», а не на балансі сільради. Саме з цієї причини місцева влада і не може робити ремонт на стадіоні.

– Після того, як ці хлопці почали вживати заходів з порятунку стадіону, ми почали тісно займатися цією проблемою. Ми звернулися до голови ФСТ «Колос» Віталія Снопка, щоб він дав добро на передачу стадіону на баланс сільради, оскільки земля, на якій розташована арена, перебуває у власності саме сільради. Але, він відповів рішучою відмовою. І займатися стадіоном, ремонтувати його він теж не хоче, – пояснив Анатолій Васильєв.

Сам же Віталій Снопок стверджує, що з Борової до нього ніхто не звертався.

Але днями голова ФСТ "Колос" погодився передати стадіон на баланс сільради.

Заступник голови Борівської районної державної адміністрації Сергій Шутько каже, що стадіон буде готовий приймати матчі вже навесні наступного року.

– Збереться сесія селищної ради, на якій будуть вирішуватися питання прийняття стадіону на баланс селищної ради. Усна згода вже є. Ця сесія, звісно, відбудеться в цьому році, щоб на 2017 рік запланувати кошти на утримання арени. Буде розроблено проектну документацію, і в наступному році його приведуть у належний вигляд, – розповідає Сергій Шутько. – До старту районних змаганнь, які починаються у травні, буде зроблено якусь частину ремонту на стадіоні.

Першочергове завдання – це доглянуте футбольне поле, частково відремонтовані трибуни і косметичний ремонт у роздягальнях. А далі, до кінця наступного року, керівництво району хоче привести стадіон до якихось стандартів із забезпеченням нормальних побутових умов для футболістів і вболівальників.

.

Володимир Олександров

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта