Українські атамани в Астані: гучний нокаут від харків'янина Гвоздика (ВІДЕО)

15.05.2013 12:28 Спорт
http://www.worldseriesboxing.com/ http://www.worldseriesboxing.com/
Харківський боксер Олександр Гвоздик у фіналі Всесвітньої серії боксу (WSB) відправив суперника в нокаут, але його успіх не зміг принести «Українським отаманам» омріяний трофей.

10–11 травня у столиці Казахстану Астані відбулися фінальні матчі Всесвітньої серії боксу сезону 2012-2013, який став дебютним для української команди.

У фіналі «отаманам» протистояли господарі рингу «Вовки з Астани», які вже в першій матчевій зустрічі змогли повести в рахунку, завдавши українцям поразки у трьох матчах із п’яти й завершивши бої з рахунком 3:2. Два очки й надію на реванш у другому матчі українцям подарували олімпійські чемпіони Василь Ломаченко та Олександр Усик.

Проте, вже в першому бою другого фінального дня казахи здобули перемогу і завдяки цьому значно відірвалися в рахунку. Виправляти ситуацію довелося українцям В’ячеславу Кисліцину та Дмитру Митрофанову, які завдяки своїм перемогам над суперниками змогли відновити рівновагу. А вже в наступному бою бронзовий призер лондонської Олімпіади харків’янин Олександр Гвоздик вивів «Українських отаманів» уперед.

Поєдинок з іранським легіонером казахської команди Ехсаном Ружбахані виявився для Олександра одним з найбільш напружених у WSB. Іранець агресивно розпочав бій і в першому раунді кілька разів зміг пробити захист українця. За підсумками першого відрізку зустрічі судді віддавали перемогу Ружбахані.

Проте вже в другому раунді харків’янин вирівняв хід бою, і вже представнику казахської команди довелося захищатися від стрімких атак Олександра. Але всередині третього раунду захист іранця дав збій. Гвоздик спіймав суперника лівим боковим, який відправив Ружбахані на підлогу рингу. Боксер зміг встати й навіть повів бій далі, але повністю оговтатися після нокдауну не зміг. Харків’янин відразу спробував скористатися ситуацією і ледь знову не відправив суперника на підлогу, але секунданти вчасно викинули рушник, врятувавши Ружбахані від другого падіння.

Таким чином, рефері оголосив перемогу Олександра Гвоздика технічним нокаутом.
На жаль, блискуча перемога не допомогла «отаманам» здобути кубок. У наступному бою, де зійшлися супертяжі українець Ростислав Архипенко та казах Руслан Мирсатаєв, судді віддали перемогу казахському боксеру, що в кінцевому підсумку вплинуло на загальний результат зустрічі. Рахунок став 5:5, і переможець Всесвітньої серії боксу визначився в додатковому поєдинку, в якому казах Багдад Алімбеков здолав Олександра Рішкана.

Незважаючи на програш, дебютний сезон став для «Українських отаманів» дійсно вдалим. Вони «вибили» з турніру торішніх переможців – італійців, а у фіналі нічим не поступилися господарям рингу, і якби не суддівські рішення, цілком могли стати переможцями. При цьому великий внесок в успіх команди зробив харківський боксер Олександр Гвоздик. Він провів дев’ять поєдинків, які всі завершив перемогою, три з них – нокаутом.

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слобідський край" №57 від 14.05.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта