Уболівальники за свої гроші створили альтернативу харківському Металісту

25.08.2016 11:26 Спорт
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
У Харкові офіційно представили новий футбольний клуб - «Металіст 1925».

Два роки у харків'ян ішла боротьба за улюблений футбольний клуб «Металіст». Однак після завершення ігрового сезону 2015-2016 харківський клуб все ж таки зник із футбольної карти України. Відроджувати славні традиції «синьо-жовтих» будуть гравці новоствореного клубу «Металіст 1925».

- Ця футбольна команда створена товариством із обмеженою відповідальністю «Авангард Харків». Це ТОВ створили в першу чергу вболівальники. Серед 19 засновників команди 13 - це активні вболівальники. Нещодавно ми розмовляли про те, що в майбутньому більша кількість уболівальників може стати учасниками даного товариства, - зазначив один із співзасновників команди, радник губернатора Сергій Стороженко.

Також він наголосив, що наразі серед акціонерів клубу немає колишнього президента ФК «Металіст» Олександра Ярославського. Засновники впевнені, що створена команда - єдина альтернатива зниклому «Металісту». При цьому з правової точки зору новостворена команда не має ніякої правонаступності, тобто «Металіст 1925» не нестиме відповідальність за дії президента зниклого клубу Сергія Курченка.

- Єдиним варіантом порятунку футбольної слави Харкова є новий формат команди. Ми зробили дійсно народну команду, яка зараз виступає в аматорському чемпіонаті. Команда створена за участі та підтримки людей, яким не байдужий футбол. Ми все зробимо для того, щоб клуб не перетворився на іграшку якогось політика чи олігарха, - підкреслив представник ультрас і один із співзасновників ФК «Металіст 1925» Ігор Лядов.

ВИХОВАНЦЯ «МЕТАЛІСТА» ЧЕРЕЗ СКАНДАЛ ВИГНАЛИ З КОМАНДИ

Команда зареєстрована в Асоціації аматорського футболу України. Генеральним директором клубу призначено Володимира Лінке, головним тренером - Олександра Призетка. Гравці «Металіста 1925» вже зіграли один офіційний матч на виїзді, додому повернулися з перемогою. Завдання команди: за підсумками цього ігрового сезону вийти в другу лігу, а через чотири роки - боротися вже за медалі в еліті українського футболу.

У планах ТОВ «Авангард Харків» створити ще одну футбольну команду «Металіст Юніор».

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта