Аномальний лютий триває. Прогноз харківських синоптиків

10.02.2014 11:20 Суспільство
http://www.1tv.ru/ http://www.1tv.ru/
Протягом найближчого тижня на Харківщині триватиме відлига. Температура повітря підвищиться ще на кілька градусів, а вулиці поливатиме дощ.

Як “СК” пояснила завідувач сектора метеорологічних прогнозів Харківського гідрометцентру Євгенія Ляшенко, потепління настало не раптово.

- Після сильних морозів, які були наприкінці січня, ми всім говорили, що поступово буде теплішати, щодня на 1,5-2 градуси, - сказала Євгенія Ляшенко. - Тепло прийшло в Україну з західної Європи. І у найближчий час ця погода не зміниться.

Для лютого, який зазвичай є найбільш холодним місяцем зими, плюсова температура повітря не є нормою. Уже зараз, за даними обласного гідрометцентру, денне відхилення від норми сягає шести-восьми градусів. Тим не менш, схожа ситуація вже неодноразова траплялася у минулі роки.

- Ми не перекрили температурні максимуми лютого, які були зафіксовані у Харківській області у попередні роки, - пояснила Євгенія Ляшенко.

За словами синоптика, цього тижня чекати на зміни у погоді не доведеться. Температура повітря може зрости до +2-3 градуси. Максимум, який передають синоптики, - 5 градусів тепла. Також цього тижня ймовірні незначні опади.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта