Балаклію і прилеглі села очистили від вибухонебезпечних предметів

03.04.2017 09:47 Суспільство
Фото: ДСНС Фото: ДСНС
Балаклію та 9 прилеглих населених пунктів у зоні НС очищено від вибухонебезпечних предметів.

Станом на 08:00 3 квітня територію міста Балаклія та 9 прилеглих населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів.

Всього з початку робіт вилучено 5 тисяч 483 вибухонебезпечні предмети (2 квітня – 961).

У ході очищення піротехнічними підрозділами ДСНС територій навколо міста Балаклія від вибухонебезпечних предметів 10-кілометрову зону зменшено до 7 км.

3 квітня у всіх школах міста та району навчальний процес розпочався з уроку безпеки життєдіяльності щодо дотримання правил безпеки при виявленні підозрілих та вибухових пристроїв.

До виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 100 піротехніків та 36 од. спеціальної техніки (20 піротехнічних розрахунків).

Для обігріву постраждалого населення та організації дворазового гарячого харчування ДСНС розгорнуто пункт обігріву (по вул. Арсенальній), до якого звернулось 1 тис. 392 чол. (2 квітня – 143 чол.).

Завершується відновлення газопостачання Балаклії. Залишилось підключити близько 156 абонентів у будинках, де відсутні власники або забиті вентиляційні канали. Проводиться робота з прочистки та відновлення вентиляційних каналів. Відновлено теплопостачання міста, за винятком військового містечка.

Проводяться відновлювальні роботи у 46 багатоповерхових і приватних будинках, 1 дитсадку та 1 закладі охорони здоров’я (встановлення нових вікон, ремонт дахів). Відновлено покрівлю в 7 приватних будинках та 2 школах.

Місцевими органами влади організовано дворазове гаряче харчування для мешканців найбільш постраждалих районів Балаклії. На 3 квітня запланована адресна роздача 1700 продуктових наборів.

Надається гуманітарна допомога постраждалому населенню у вигляді будівельних матеріалів (роздано 143 тонни) та продуктів харчування (роздано 76 тонн). Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

У зоні надзвичайної ситуації зосереджено угруповання сил загальною чисельністю 613 чоловік та 137 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 201 людина особового складу та 61 одиниця спеціальної та пожежної техніки.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта