Будівництво моста в Ізюмі планують завершити до кінця серпня

10.08.2017 11:22 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Міст довжиною 210 м, один із найбільших в області, не ремонтувався протягом останніх 17 років та знаходився в аварійному стані.

«Ремонт цієї дороги – питання надзвичайно актуальне, адже міст розташований на стратегічній автодорозі, яка забезпечує основний зв'язок із зоною АТО, - зазначила Юлія Світлична. – Ми знайшли можливість для його відновлення та почали роботи ще в 2016 році. Плануємо завершити реконструкцію до кінця серпня. Бачимо, що зараз роботи йдуть за графіком. Відповідність їх якості нормативам буде ретельно перевірено».

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Харківській області, роботи фінансуються з кількох джерел: державного, районного та міського бюджетів, а також – за рахунок перевиконання плану митних платежів.

Під Харковом будуть добувати електрику зі сміття

«Нам залишилося завершити роботи з улаштування гідроізоляції, укласти нові шари асфальтобетону. Також дорожники займаються демонтажем старих бортових каменів, бар’єрної огорожі, підготовкою до вкладання нових бортів. Металеві конструкції моста готують до фарбування», - розповів про хід робіт перший заступник начальника САД у Харківській області Сергій Пляка.

За його словами, в даний момент на об’єкті працює близько 80 фахівців. На мосту організовано реверсний рух.

«Навесні цього року на трасі Київ - Харків - Довжанський по місту Ізюм дороги майже не було, лише суцільні ями. Після розпорядження голови ХОДА Юлії Світличної на дорозі почалися ремонтні роботи. По місту Ізюм вже зроблено 10 км дороги з обох боків моста. Шляхопровід доробимо, і дорога через Ізюм буде повністю зроблена, - зазначив Валерій Марченко. - Такого ремонту, як цього року, наше місто не бачило давно».

Ремонт дороги державного значення Київ – Харків - Довжанський на ділянці від Чугуєва до кордону з Донецькою областю триває, зазначають у Службі автомобільних доріг.

На даний момент відремонтовано ділянку від Чугуєва до повороту на Куп’янськ (8,2 км).

«Ми повністю пройшли в нижньому шарі до кордону з містом Ізюм (10 км). За рахунок додаткових коштів уже ведуться роботи на 10-кілометровій ділянці від міста Ізюм до шляхопроводу біля станції Закомельська, - зазначив Сергій Пляка. - Також у нас у планах - зробити 2 км у районі села Веселе Балаклійського району й 4 кілометри на ділянці від міста Ізюм до повороту на Куп’янськ».

Усього в 2017 році, включаючи міст у Ізюмі, буде відремонтовано 32 км дороги Київ - Харків - Довжанський.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта