Будівництво школи в Пісочині переходить на новий етап

02.11.2016 11:04 Пісочин
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
2 листопада голова ХОДА Юлія Світлична проінспектувала хід будівництва школи в мікрорайоні «Мобіль».

З проханням вирішити питання будівництва нової школи в Пісочині до Юлії Світличної звернулися жителі селища, після чого питання було порушено не лише на регіональному, а й на загальнодержавному рівні.

«Я особисто приїхала перевірити, чи не вибиваються будівельники з графіка, оскільки жителі Пісочина повідомили про те, що будівництво школи йде повільно. Ми повинні у встановлені терміни виконати всі будівельні роботи і взимку перейти до внутрішніх робіт», - зазначила Юлія Світлична.

Оглянувши хід робіт, вона підкреслила, що на даний момент вони йдуть за графіком - є несуттєве відставання, не більше ніж на 3 дні.

Голова Пісочинської селищної ради Олег Чернобай зазначив, що перед будівельниками поставлено завдання: до кінця року повністю закінчити цегляну кладку будівлі, будівництво покрівлі, встановити вікна, двері та провести опалення. Для того, щоб запустити школу до початку наступного навчального року, будівельники вже в січні повинні почати виконувати внутрішні роботи.

Довідка

Загальна вартість будівництва школи в мікрорайоні «Мобіль» - 71 млн 500 тис. грн. За 2015 - 2016 роки освоєно 19 млн грн. Цього року освоєно 17,5 млн грн, до кінця року планується освоїти ще 18 млн.

У 2016-му сільський та районний бюджети виділили на будівництво об'єкта 7 млн грн, обласний - 4 млн грн, державний - 24 млн грн. На наступний рік для завершення будівництва навчального закладу потрібно ще 35 млн грн.

За проектом, школа в мікрорайоні «Мобіль» смт Пісочин буде триповерховою, в будівлі передбачені ліфти. Навчатися тут зможуть 640 дітей.

Зараз у Пісочині не вистачає близько 800 шкільних місць. У селищі працюють два навчальні заклади: колегіум, який переповнений в два рази, і школа, де кількість учнів на 30 % перевищує планові показники.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта