Чи можна “відкосити” від армії. Лікарняні і непідписані повістки як привід?

27.05.2014 12:27 Суспільство
http://www.realarmy.org/ http://www.realarmy.org/
Якщо чоловік отримав повістку і не розписався у ній, то він не несе відповідальності за неявку до військкомату.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник військового комісара Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін.

- На сьогодні, на жаль, відповідальності людина не несе, - сказав Юрій Калгушкін. - Повістка до військкомату — це перший документ з низки паперів, які свідчать про те, що людина ухиляється від строкової служби чи мобілізації.

За словами заступника військового комісара, приводом для відстрочки мобілізації чи строкової служби може стати також і лікарняний. Для цього людина має принести до військкомату довідку. Після закінчення часу, який медики відводили на лікування, призовник має знову прийти до військкомату.

- Мають бути реальні докази того, що людина хворіє, - наголосив Юрій Калгушкін. - Якщо призовник пропустив комплектування однієї військової частини, то після хвороби його доукомплектують в іншу частину. Адже часткова мобілізація триває 45 днів.

Військовий зауважив, що 45 днів — це лише час, який відводиться на саму мобілізацію, а вже далі починається сама військова служба. Відпустять чоловіків додому лише тоді, коли у держави відпаде необхідність у них.

Якщо людина навмисно ухиляється від армії, то сигнал про неї направляють одразу в низку інстанцій, зокрема в районну прокуратуру і контррозвідку.

- Відповідальність за це рано чи пізно, але все одно настане, - сказав Юрій Калгушкін.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта