Жителям Харківщини допоможуть розпочати бізнес

30.08.2017 14:25 Суспільство
Фото: із соціальної мережі Фото: із соціальної мережі
П'ятеро жителів області розпочнуть власний бізнес в рамках пілотного проекту Мінсоцполітики

Учасники проекту «Рука допомоги» будуть надавати бухгалтерські послуги, відкриють інтернет-магазин, центр прокату баггі і облаштують екологічно чисту пасіку, —  про це повідомляється на сайті ХОДА.

Таке рішення ухвалила комісія з реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб, яка була створена при ХОДА.

- На засіданні ми заслухали презентації дуже цікавих і неординарних бізнес-планів шістьох майбутніх підприємців. П’ять з них затвердили, а один відправили на доопрацювання. Приємно, що досить молоді люди, які ще вчора були непрацюючими отримувачами соцвиплат, намагаються змінити своє становище та започаткувати бізнес, -  розповів заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих.

 Невдовзі перші учасники проекту отримають фінансову допомогу.

- Ми вже зробили заявку на отримання 586 тисяч гривень, які спрямуємо на закупівлю обладнання для наших перших учасників. Це дозволить їм як найскоріше взятися до втілення бізнес-планів у життя, а згодом призведе до фінансової незалежності, - додав заступник директора обласного центру зайнятості.

За результатами останнього засідання комісії 17 учасників проекту отримають нову роботу, а 11 чоловік візьмуть участь в оплачуваних громадських роботах.

Нагадаємо,  що пілотний проект «Рука допомоги» реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку у Львівській, Полтавській та Харківській областях. Він спрямований,  щоб повернути на ринок праці непрацюючих працездатних громадян, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, та внутрішньо переміщеним особам.

Також читайте: Підпільний міні-завод з переробки газу виявили під Харковом (Фото)

За підсумками пілотного проекту, який завершиться у 2018 році, розроблять законопроект для застосування успішного досвіду на всій території України. Запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу в регіонах, де відбувається скорочення працівників через падіння виробництва, створити нові робочі місця та збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.

Аліна Курлович

Автор: Администратор сайта