Допомогу на дитину будуть призначати лише за паспортом та свідоцтвом про народження

10.10.2013 14:28 Суспільство
http://glossmix.ru/ http://glossmix.ru/
Верховна Рада скоротила список документів, необхідних для отримання допомоги по народженню дитини.

Верховна Рада України ухвалила Закон " Про внесення доповнень до Закону України " Про державну допомогу сім'ям з дітьми " про скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини " з урахуванням пропозицій Президента України.

Відповідно до закону , визначається вичерпний перелік документів , які повинні подати батьки до органу праці та соціального захисту населення для призначення такої допомоги. Для оформлення допомоги необхідно пред'явити паспорт або інший документ , що засвідчує особу , свідоцтво про народження дитини , а також заяву одного з батьків , з яким постійно проживає дитина , із зазначенням даних для реєстрації місця проживання новонародженого.

При цьому , за пропозицією Президента , пропонується встановити , що реєстрація місця проживання дитини здійснюється на підставі спрямованих органами соціального захисту населення даних , які вказав законний представник , з яким постійно проживає дитина , у заяві про призначення допомоги при його народженні .

Крім цього , орган праці та соціального захисту зобов'язується за місцем проживання одного з батьків ( опікуна ) , з яким проживає дитина , або за місцем народження дитини , після звернення одного з батьків ( опікуна ) , самостійно одержувати від органів влади , установ , держреєстрів в порядку обміну інформацією всі необхідні відомості для призначення допомоги.

Автор: Администратор сайта