Досвід Харкова перейматимуть японці

15.09.2017 13:05 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Іноземців зацікавило харківський досвід в сфері поводження з ТПВ.

Представники Японської агенції міжнародного співробітництва «Джайка» ознайомилися з перспективними планами Харкова щодо будівництва Комплексу з переробки ТПВ та роботою Дергачівського полігона.

Про це сьогодні, 15 вересня, повідомив директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач, йдеться на сайті Харківської міськради.

За його словами, на сьогоднішній день Харків має стабільно працюючий полігон, і на момент будівництва Комплексу з переробки ТПВ у місті не виникне техногенних або екологічних проблем. Проте, серед жителів міста слід провести роз'яснювальну та інформаційну роботу.

У свою чергу, Юсуке Тагучі повідомив, що наступного року представники «Джайкі» планують провести тренінг на тему роздільного збору сміття та поводження з ТПВ для працівників Харківського муніципалітету, а також зайнятися навчанням населення в цій сфері.

Також у лютому представники японського агентства планують відвідати Харків і продовжити вивчати місцевий досвід в сфері поводження з ТПВ.

Зазначимо, що на будівництво Комплексу з переробки ТПВ Світовий банк виділив Харкову 40 млн дол. Реалізація цього проекту дозволить скоротити викиди парникових газів на 80 тис. тонн на рік, а також скоротити обсяг поховань сміття до 40 тис. тонн на рік.

Нагадаємо, що за планом інвестиційного проекту, багатофункціональний комплекс з переробки побутових відходів буде розміщений на місці діючого полігона в Дергачах. Він передбачає рекультивацію всій площі, будівництво сортувальних і переробних цехів і вироблення альтернативної енергії. Планується, що будівництво багатофункціонального комплексу буде закінчено через 2,5 року.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта