Екологічна катастрофа загрожує Харківській області

04.11.2016 15:53 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Незаконні вирубки лісів можуть призвести до екологічної катастрофи на Харківщині.

Останнім часом збільшилася кількість звернень від громадян про факти незаконних вирубок дерев на землях державної власності, які перебувають в користуванні державних лісогосподарських підприємств і розташовані на території області. Про це повідомляють на сайті Харківської обласної ради.

Основна площа земель лісового фонду області - 301,4 тис. га знаходиться в постійному користуванні Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке є повноважним органом Держлісагентства України в області.

Рівень залісення Харківської області лише 12,1 %, і за цим показником область займає 15 місце серед областей України (середній відсоток залісення по Україні (15 %). Таким чином, в даний час існує дуже велика потреба в нових лісових насадженнях.

З’явився коп, якого бракувало Харкову 

"Звертаємо увагу контролюючих і правоохоронних органів Харківської області на необхідність вжиття невідкладних заходів щодо припинення і заборони незаконного вирубування лісів на території Харківської області", - йдеться в повідомленні Харківської обласної ради.

Жителів області закликають звернути увагу на проблему, яка може призвести до екологічної катастрофи, інформувати Харківську обласну раду з виявлення конкретних фактів незаконних вирубок лісу для негайного реагування.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта