Володимир Гройсман у Харкові проінспектував нові "прозорі офіси" (Фото)

24.04.2017 08:45 Суспільство
фото Тетяни Василець фото Тетяни Василець
У Харкові запрацювали два сучасні центри з надання адміністративних послуг.

У Харкові 24 квітня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та голова ХОДА Юлія Світлична відвідали один із ЦНАПів у форматі «прозорий офіс» у його перший робочий день.

Центри працюють за принципом "прозорих офісів". Тут можна отримати 236 соціальних і адміністративних послуг: від оформлення ID-карток паспорта громадянина України, безконтактних електронних карток для виїзду за кордон до субсидій.

- Центри, що ми побачили у Харкові — це та практика, яку потрібно поширювати по всій Україні. Такий формат дає можливість зробити надання адміністративних послуг прозорим, без принижень людей. Такі центри мають стати нормою для кожної громади, — сказав вже під час наради Асоціації міст України прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він також додав, що завдяки децентралізації, тільки Харків сьогодні має бюджет розвитку у 4,8 млрд гривень. За словами Юлій Світличної, такий самий бюджет розвитку має і Харківськ аобласть.

У центрі людина витрачає від 15 хвилин. Діє електронна черга. Крім цього у центрі можна записатися попередньо на зручний час через Інтернет.

Володимир Гройсман особисто інспектує роботу сучасного  ЦНАПу

“ЗРОБІТЬ МЕНІ ПОСЛУГУ”. ЯК НА ХАРКІВЩИНІ ПРАЦЮЮТЬ ЦНАПИ

Два центри працюють у Шевченківському та Київському районах міста. Сюди можуть звернутися за наданням адмінпослуг усі харків'яни. Щоправда, для отримання соцпослуг треба звертатися у ЦНАП свого району. Обіцяють, що подібні прозорі центри з'являться у всіх районах міста. А восени має запрацювати регіональний ЦНАП для мешканців не тільки Харкова, а й районів області.

Більше фото дивіться тут.

Тетяна Василець 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта