Групу телефонних шахраїв викрили на Харківщині

10.08.2017 11:55 Суспільство
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
На рахунку злодіїв близько 40 афер.

ГУНП спільно з відділом Слобожанського управління кіберполіції ДКП НПУ та працівниками Ізюмського відділу викрили шахраїв, які представлялися працівниками банку та вивідували у довірливих громадян коди доступу до платіжних карток, після чого знімали гроші. Троє затриманих осіб — безробітні мешканці Ізюма, двоє з них раніше судимі. На рахунку шахраїв близько 40 аналогічних афер.

Слідство встановило, що дані особи протягом останнього року за допомогою мобільного зв’язку та інтернет-ресурсів розсилала громадянам смс-повідомлення з текстом, що їх банківські карти заблоковано, із вказанням послідовності дій, які потрібні для розблокування особистих рахунків. В подальшому, коли їм передзвонювали потерпілі, в ході бесіди зловмисники представлялися працівниками служби безпеки банку, вивідували особисті дані кредитних карток та коди доступу до рахунків і за допомогою різноманітних платіжних систем переводили грошові кошти потерпілих на рахунки, оформлені на підставних осіб. Кошти знімали та розподіляли між членами групи.

Також встановлено, що до злочинної діяльності вказаної групи причетні особи, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

Будівництво моста в Ізюмі планують завершити до кінця серпня

Під час затримання один з аферистів мав при собі банківську карту, на яку з особистого рахунку одного з потерпілих було переведено 22 тисячі гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Андрій Соха

Автор: Администратор сайта