Імітована соляна печера з’явилася під Харковом (Фото)

16.01.2017 13:00 Суспільство
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
13 січня у Чугуєві в оздоровчому комплексі територіального центру соціального обслуговування відкрилася спеціалізована кімната для проведення сеансів спелеотерапії.

Останнє – це лікування та оздоровлення сіллю. Соляна кімната представляє собою невеличке приміщення на трьох-чотирьох людей. Стіни тут, наче зроблені із сольових глиб. Насправді це імітація природної соляної печери з властивим для неї мікрокліматом.

Цілющі стіни

Стіни соляної кімнати підсвічуються різними кольорами, що створює додатковий розслаблюючий ефект. Крім цього тут проводиться лікування та профілактика захворювань дихальних шляхів, алергії, оздоровлення системи кровообігу і лімфотоку, стабілізація обмінних процесів та інше. А головно соляна кімната доступна не тільки для мешканців Чугуєва, а й для тимчасово переміщених осіб.

На відкритті соляної кімнати побував голова Харківської облради Сергій Чернов

З’явилася своя соляна печера у Чугуєві завдяки перемозі міні-проекту «Панацея від багатьох недуг» в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом і майбутнє». На цей проект ініціативна група витратила 199,393 тис. грн (99,691 тис. грн – обласний бюджет, 89,721 тис. грн – місцевий бюджет, 9, 971 тис. грн – бюджет конкурсанта).


Перша відвідувачка

Читайте також: Дитячий грип та ГРВІ: медики попереджають про зростання захворюваності 

Загалом для участі в обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє» у 2016 році конкурсанти Чугуєва подали 26 міні-проектів на загальну суму понад 5,5 млн грн, із яких переможцями стали 12. Загальна сумка проектів-переможців складає 2,274 млн грн, із яких гроші обласного бюджету – 1,137 млн грн, гроші бюджету міста – 1,022 млн грн, і гроші конкурсантів – 114,5 тис. грн.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта