Харківські медики поїдуть на стажування за кордон

22.09.2017 09:52 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У регіоні збираються посилити можливості в громадах з надання якісних медичних послуг.

Для цього Харківська область взяла участь та успішно пройшла відбір у конкурсі Європейської комісії, який спрямовано на те, аби якомога більше інформувати жителів про медичну реформу та перелаштувати на новий лад лікарів первинної ланки.

Загалом проект розрахований на 30 місяців та буде реалізуватися протягом 2017-2019 років. Загальна сума - 540 тисяч євро.

В першу чергу, для участі розглядаються об'єднані громади, а також райони та міста обласного значення.

- В першу чергу, реформа торкнеться первинної ланки медицини, яка максимально наближена до людей, - розповіла голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, керівник Центру розвитку громад Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Людмила Немикіна. - Саме на це і направлений цей проект, у якому наша область братиме участь вже із жовтня цього року.

Цільовою аудиторією проекту є сімейні лікарі, адже саме їм потрібно в найближчий час перейти на нові форми роботи з пацієнтами.

Тому, аби підготовити медичних працівників, у Харкові створять ресурсний центр, де здійснюватиметься підтримка стартапів та розвиток персоналу.

Також у рамках проекту передбачаються навчальні тури, де медики зможуть вивчати кращі європейські практики як за кордоном, так і на території України. Так, близько сорока лікарів відправляться до Польші, Естонії, Литви.

Нагадаємо, на початку року Харківська облрада разом з партнерами – облдержадміністрацією, Агенцією змін «Перспектива», Українсько-німецькою медичною асоціацією і Асоціацією органів місцевого самоврядування області подали заявку на участь у цьому конкурсі.

Скільки людей зробили щеплення від грипу в минулому сезоні

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта