Конкурс на 6 мільйонів гривень оголосили на Харківщині

04.10.2016 11:38 Суспільство
Фото:proosbb.info Фото:proosbb.info
Таку суму на проекти для переселенців та приймаючих громад Харківщини виділить Німеччина.

Німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Харківської обласної державної адміністрації оголошує відкритий конкурс проектів «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб (ВПО)» з загальним бюджетом до 6 мільйонів гривень. Його метою є покращення якості надання послуг місцевому населенню в територіальних громадах, які приймають значну кількість ВПО.

Під час конкурсу будуть визначені десять грантів на суму до 600 тис. грн, які отримають переможці серед територіальних громад, державних та комунальних установ та громадських організацій регіону.

До участі у конкурсі запрошуються: об’єднані територіальні громади, установи державної та комунальної форми власності, громадські організації, що зареєстровані і/або провадять діяльність у Харківській області.

Подані проекти мають бути спрямовані на покращення послуг для ВПО та населення приймаючих громад і стосуватися наступних тем:

- покращення якості соціальних та медичних послуг;

- організація заходів, спрямованих на інтеграцію ВПО у приймаючі громади, розвиток культури та спорту;

- надання або покращення якості правової допомоги;

- надання або покращення якості просвітницьких та інформаційних послуг (наприклад, на базі бібліотек або закладів культури).

Бюджет кожного поданого проекту складатиме до 600000 гривень. З них мінімально 30% бюджету має бути заплановано на проведення заходів для ВПО та приймаючих громад (тренінги, семінари, конкурси, підвищення кваліфікації, дозвілля/навчання), максимально 70% коштів може бути витрачено на покращення матеріально-технічного забезпечення, - розповідають організатори.

Термін реалізації проекту – 2 місяці.

Для участі у конкурсі необхідно детально ознайомитися з умовами конкурсного відбору проектів, а також заповнити заявку на участь. Всі документи можна отримати, звернувшись за адресою [email protected]

Тетяна Лісна

Автор: Менеджер сайта