Контрдиверсійні навчання пройшли в центрі Харкова (Фото, Відео)

20.11.2016 07:49 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Під час чергової фази всеукраїнських тренувань служби безпеки, що проходять у Харкові, бійці спецпідрозділів звільнили будівлю облдержадміністрації від умовної диверсійно-терористичної групи.

«Сьогодні було продемонстровано, наскільки чітко та професійно можуть спрацювати українські спецпідрозділи у відповідь на диверсійні дії», - сказала голова ХОДА Юлія Світлична, яка спостерігала за діями бійців СБУ з площі Свободи.

Керівник області зазначила, що наразі лишається актуальною можливість вчинення спроб диверсійних дій з боку Російської Федерації, проте всі сили та окремі особистості, що зацікавлені в дестабілізації ситуації в регіоні, мають розуміти, що й керівництво області, й спецслужби, і силові відомства завжди напоготові та не мають наміру дати простору для дії провокаторам.

«Питання безпеки є пріоритетом для керівництва області. І я вдячна главі Служби безпеки України Василю Грицаку, керівникові Антитерористичного центру при СБУ Віталію Малікову та начальнику УСБУ в Харківській області Едуарду Кріцину за те, що було прийнято рішення провести такі навчання саме в Харкові», - відзначила Юлія Світлична.

За оцінками керівництва СБУ, звільнення будівлі ХОДА в рамках навчань було проведено на «відмінно». Завдяки швидким та злагодженим діям спецпідрозділів із застосуванням бронетехніки та за підтримки авіації «диверсійну групу» було нейтралізовано.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта