Квартири у новобудовах Харкова та області пообіцяли учасникам АТО

25.11.2016 14:00 Суспільство
Фото із соціальних мереж Фото із соціальних мереж
Програма із купівлі житла для учасників АТО та членів їхніх родин працює за принципом «60 на 40».

Придбати житло у новобудовах Харкова та області захисники України зможуть вже до кінця року, а заселитися в першій половині 2017-го. Про це повідомив  25 листопада заступник голови  ХОДА Євгеній Шахненко.

За його словами, воїнам пропонують  придбати житло у новобудовах, заплативши 60 %  від його вартості. Решту 40 % покриє бюджет області. На цю програму Харківщина має виділити понад 30 млн грн. У пропозиції - середній клас житла - це  «нормальні квартири із високими стелями і за оцінкою квадратного метра у 9338 грн».  

- У ХОДА створена комісія, як із представників департаментів, так і з представників громадських об'єднань  АТОвців. Саме ця комісія обиратиме житлові об’єкти для купівлі. Головним критерієм для неї є ціна та надійність забудовника, - наголосив Євгеній Шахненко.

Як розповів головний спеціаліст сектору в Харківській області Державної служби України у справах ветеранів і учасників АТО Юрій Корсунов, уже відомі декілька адрес об’єктів, і люди вже знайомляться з інфраструктурою, транспортною розв’язкою імовірної майбутньої домівки. 

- Загалом 150 АТОвців хочуть скористатися цією програмою. Зараз 25 осіб готові до кінця року придбати у такий спосіб житло. Люди в принципі чекають грошей, - говорить він.

НОВЕ FM-РАДІО З'ЯВИТЬСЯ В СЕЛАХ ТА МІСТЕЧКАХ ОБЛАСТІ

Виділення грошей, а це перші 6,5 млн грн, мають  погодити депутати Харківської обласної ради на найближчій сесії 8 грудня.

Як розповів Юрій Корсунов серед АТОвців найбільшою популярністю користуються двокімнатні квартири площею 50-55 кв. м. У рамках програми, на придбання такого житла їм потрібно знайти приблизно 350 тис. грн.

Ця програма діє тільки для житла, що будується. Разом із тим, у програму планують внести зміни, аби з’явилася можливість придбати житло на вторинному ринку. Також направляються пропозиції до органів місцевого самоврядування, аби ті долучилися до цієї програми і брали участь у фінансуванні на рівні 15-20 % .

Першочергово цією програмою зможуть скористатися учасники АТО, які мають статус переселенців, із багатодітними родинами, із тяжкими пораненнями.

Як нагадав Євгеній Шахненко, в області діє державна програма щодо забезпечення родин загиблих учасників АТО і бійців, які  втратили кінцівки, житлом безкоштовно. Таким чином минулого року за держаний кошт було придбано 12 квартир.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта