Малярію виявили у студента-іноземця у Харкові

05.12.2016 15:30 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
1 грудня 2016 року у Харкові зареєстровано завізний випадок малярії у громадянина Нігерії.

 Іноземець виявився студентом Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського.

- Для подальшого обстеження та лікування хворий госпіталізований до Обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні, повідомили у ДУ "Харківському обласному лабораторному центрі МОЗ України".

Також у ході клінічного дообстеження, хворому встановлено діагноз малярія (спричинена збудниками тропічної форми малярії – p. falciparum). А в осередку, за місцем проживання хворого, провели епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів.

Нагадуємо, малярія — це група трансмісивних захворювань, що передається від хворої до здорової людини малярійними комарами і протікає з лихоманкою, ознобом, рясним потом.

Хвороба найбільш поширена у країнах тропічного та субтропічного клімату (країнах Африки, Центральної та Південної Америки, Азії, Океанії, СНД).

Вакцини для профілактики малярії не існує. Для попередження цього захворювання особам, які від’їжджають у ендемічні з малярії країни, проводять хіміопрофілактику, яку треба розпочинати за тиждень до виїзду, продовжувати увесь період перебування та ще протягом 4 тижнів після повернення.

Якщо після відвідування тропічної країни у Вас виникла лихоманка, з’явились головний біль, біль у м’язах, негайно звертайтесь до лікарі .

На карантин закриваються школи в Харківській області


Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта