Масово злягли з інфекцією працівники бурової на Харківщині

06.09.2017 13:03 Суспільство
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
Десять працівників підприємства потрапили до лікарні з гострим гастроентероколітом середньої важкості.

Впродовж двох днів — з 4 по 5 вересня — серед працівників бурової установки № 25 Хрестищенського відділення філії бурової установи «Укрбургаз» (ПАТ «Укргазвидобування») зареєстровано 10 випадків інфекційних захворювань. Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт середньої важкості перебігу. Гастроентероколіт – захворювання, при якому запальний процес проходить одночасно в шлунку, тонкому і товстому кишечнику.

За повідомленнями Харківського обласного лабораторного центру, дев’ять захворілих працівників перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні Красноградської центральної районної лікарні і одна людина в інфекційному відділенні Карлівської центральної районної лікарні Полтавської області.

Медиками було проведено епідеміологічне розслідування та санітарно-епідеміологічне обстеження об'єкта. Для встановлення факторів передачі інфекції та джерела можливого інфікування проведено комплекс протиепідемічних заходів: огляд та обстеження контактних, відбір зразків харчових продуктів, води, змивів з об’єктів зовнішнього середовища для лабораторного дослідження.

Протиепідемічні заходи у вогнищі тривають.

Андрій Соха

Автор: Менеджер сайта