Меморіальну дошку загиблому воїну АТО відкрили у сільській школі на Харківщині (Фото)

21.03.2017 12:56 Суспільство
Фото Артем Фісун Фото Артем Фісун
У Шелестівському НВК Коломацького району встановлено меморіальну дошку воїну 17-го батальйону 57-ї ОМБР Юрію Литвиненку.

У селі Шелестове Юрій Литвиненко народився. Там він і похований. Воїн - лейтенант юстиції, юрист 17-го батальйону 57-ї ОМБР, загинув 16 грудня 2015 року. У нього залишилися дружина, мати та донька.

У школі, де 21 березня відкрили меморіальну дошку на його честь, Юрій навчався протягом півроку у 1991 році. Про це повідомила його мати Наталія Левченко.


У школі під час відкриття меморіальної дошки

Юрія Литвиненка покликали до лав ЗСУ під час четвертої хвилі мобілізації. Указом Президента України від 8 квітня 2016 року він був посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

- Юрій був щирою, відкритою людиною, мав родину, роботу, яка його добре забезпечувала, але в лиху для країни годину одразу прийняв важливе рішення й став до лав Збройних Сил України на захист українського народу. Службу ніс сумлінно та віддано, як це й мав робити справжній професіонал своєї справи, - написав у соціальній мережі громадський активіст і волонтер Артем Фісун, який був присутнім на заході. 

 Добре ім'я побратима вшановували бойові друзі, волонтери, представники влади, рідні та знайомі. 

Як повідомив голова Коломацької РДА Сергій Яцюк, одну з вулиць у Шелестовому також планують назвати на честь Юрія Литвиненка. Це питання зараз опрацьовується з головою селищної ради.

Тетяна Лісна

 

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта